Wat kost een uitvaart?

De kosten voor een uitvaart liggen gemiddeld tussen de 5.000 en 8.000 euro. Vaak hebben deze kosten te maken met de keuzes die worden gemaakt. Bijvoorbeeld in de uitvoering van een kist of het vervoer. Maar ook de locatie van het afscheid, de plaats van opbaren en eventuele catering kunnen de kosten beïnvloeden.

Keuzevrijheid

Als u een uitvaartverzekering heeft, bent u niet gebonden aan die organisatie. U bent vrij om zelf een uitvaartverzorger te kiezen. Weet u niet waarvoor u verzekerd bent en welk bedrag er wordt uitgekeerd? Dat zoeken wij graag voor u uit, zodat u – met onze kostenbegroting die u na onze eerste bespreking ontvangt – precies weet waar u aan toe bent.

Persoonlijke accenten

Wij denken graag met u mee, wat uw budget ook is. Een persoonlijk afscheid is voor eenieder te realiseren. Een persoonlijk accent zit immers vaak in kleine dingen. Omdat Uitvaartbegeleiding Mara onafhankelijk is en niet gebonden aan één leverancier, kunnen we advies geven zonder eigenbelang.

Kapitaalverzekering of sommenverzekering

Een kapitaalverzekering en een sommenverzekering keren altijd een geldbedrag uit.

Naturaverzekering

Een naturaverzekering levert diensten. Besluit u de uitvaart door een andere uitvaartbegeleider te laten verzorgen, dan zal die een bedrag uitkeren in plaats van diensten te leveren. De maatschappij zal aangeven welk bedrag zij uitkeert.

Contact

Wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Lieve Mara, vanaf het eerste contact voelde het goed, was bij jou aan het juiste adres om al een afspraak te maken voor het onvermijdelijke, je begreep gelijk wat ik bedoelde. Mijn meisje vond ook direct haar rust omdat ze wist dat alles goed geregeld zou worden. Met groot respect kwam je, samen met een collega waar ik helaas de naam niet meer van weet, haar ophalen. Je hebt heel veel zaken, waar ik niet aan dacht, uit mijn handen genomen. De uitvaart was perfect geregeld, voor de kleinkinderen had jij een heel leuk verhaaltje wat voor hen het verlies van Oma minder eng maakte. (ze blazen nog vaak belletjes). Je zorgde er ook voor dat er een paar “kraaien” (die niet opvielen) bij waren voor het geval wij de kist niet konden laten zakken. De rust die je uitstraalde maakte het voor mij minder moeilijk om de dag door te komen. Dankzij jou en Caroline heeft mijn meisje een waardig afscheid gekregen.
Dankbare groet,
Bram.

- Bram de la Rie

Wat een dag gisteren… Hoe verdrietig ook, en hoe gek het misschien ook klinkt, we hebben echt een geweldige dag gehad. Veel herinneringen opgehaald, mooie toespraken en alles perfect geregeld. Gisteren kwam het er niet echt meer van, maar ik wil je ontzettend bedanken voor al je goede zorgen. Je hebt alles perfect geregeld, zowel in de voorbereiding als op de dag zelf. Knap hoe je dat hebt gedaan.
Nogmaals dank!!

- Patrick Verboom

Beste Mara, wij willen je nogmaals bedanken voor de begeleiding van de crematie van onze vader. Vanaf het begin dat je bij onze moeder thuis kwam voelde het heel vertrouwd en goed. Onze vader is heel plotseling overleden. Je hebt ons in deze moeilijke tijd heel goed geholpen om er een mooi en warm afscheid van te maken. Bedankt namens de hele familie de Wit.
Een liefdevolle groet van ons allemaal.

- Familie De Wit