Opgaan in de natuur

Steeds meer mensen kiezen voor natuurbegraven. De natuur omarmt, geeft rust en kracht. Hier valt alles op zijn plaats. Wij zijn onlosmakelijk verbonden met de natuur.

natuurbegraafplaats

Redenen om voor natuurbegraven te kiezen

Natuurbegraven past bij een bewuste levensstijl, maar er kan ook om andere redenen voor gekozen worden:

  • Eeuwigdurende grafrust
  • U kunt vooraf de plek reserveren waar u begraven wilt worden
  • Uw nabestaanden worden niet belast met het onderhouden van het graf of de verlenging ervan

Natuurbegraafplaats Geestmerloo

Natuurbegraven is onder meer mogelijk op Natuurbegraafplaats Geestmerloo in het nieuwe natuurgebied van Geestmerambacht nabij Alkmaar. De natuur is leidend op de begraafplaats en de graven op Natuurbegraafplaats Geestmerloo zijn ruim gesitueerd. Voor een graf betaalt u een eenmalige aankoopsom, inclusief beheer en onderhoud door Geestmerloo. Na aankoop van een graf ontvangt u een grafakte waarop de precieze locatie van het graf staat aangegeven.

Regels

Aan begraven op een natuurbegraafplaats zijn wel regels verbonden. De kist, urn of mand waarvoor u kiest, dient volledig te zijn gemaakt van natuurlijk afbreekbaar materiaal, zoals massief hout, bamboe, karton of de ‘levende’ uitvaartkist. Deze kist bestaat uit mycelium, een stof die ervoor zorgt dat een lichaam sneller wordt opgenomen in de natuur. Ook de kleding of wade moet uit natuurlijk afbreekbaar materiaal bestaan, zoals linnen of wol.

Boomschijf met inscriptie

Een familiegraf, waarbij op of naast elkaar wordt begraven, behoort op Natuurbegraafplaats Geestmerloo ook tot de mogelijkheden. As verstrooien is er niet toegestaan, maar as uitstrooien in een graf of een urn begraven mag wel. Het enige wat op het graf geplaatst mag worden, is een boomschijf met een inscriptie laten plaatsen. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Wilt u meer weten over natuurbegraven? Neem dan gerust contact met ons op.

Lieve Mara, vanaf het eerste contact voelde het goed, was bij jou aan het juiste adres om al een afspraak te maken voor het onvermijdelijke, je begreep gelijk wat ik bedoelde. Mijn meisje vond ook direct haar rust omdat ze wist dat alles goed geregeld zou worden. Met groot respect kwam je, samen met een collega waar ik helaas de naam niet meer van weet, haar ophalen. Je hebt heel veel zaken, waar ik niet aan dacht, uit mijn handen genomen. De uitvaart was perfect geregeld, voor de kleinkinderen had jij een heel leuk verhaaltje wat voor hen het verlies van Oma minder eng maakte. (ze blazen nog vaak belletjes). Je zorgde er ook voor dat er een paar “kraaien” (die niet opvielen) bij waren voor het geval wij de kist niet konden laten zakken. De rust die je uitstraalde maakte het voor mij minder moeilijk om de dag door te komen. Dankzij jou en Caroline heeft mijn meisje een waardig afscheid gekregen.
Dankbare groet,
Bram.

- Bram de la Rie

Wat een dag gisteren… Hoe verdrietig ook, en hoe gek het misschien ook klinkt, we hebben echt een geweldige dag gehad. Veel herinneringen opgehaald, mooie toespraken en alles perfect geregeld. Gisteren kwam het er niet echt meer van, maar ik wil je ontzettend bedanken voor al je goede zorgen. Je hebt alles perfect geregeld, zowel in de voorbereiding als op de dag zelf. Knap hoe je dat hebt gedaan.
Nogmaals dank!!

- Patrick Verboom

Beste Mara, wij willen je nogmaals bedanken voor de begeleiding van de crematie van onze vader. Vanaf het begin dat je bij onze moeder thuis kwam voelde het heel vertrouwd en goed. Onze vader is heel plotseling overleden. Je hebt ons in deze moeilijke tijd heel goed geholpen om er een mooi en warm afscheid van te maken. Bedankt namens de hele familie de Wit.
Een liefdevolle groet van ons allemaal.

- Familie De Wit