Over ons

Van ‘ik’ naar ‘wij’

Liefdevol en betrokken, een houvast bij loslaten. Dat is wat Uitvaartbegeleiding Mara typeert. Mara Punt-de Vries startte, na tien jaar werkzaam te zijn geweest in de uitvaartbranche, in oktober 2016 haar eigen uitvaartonderneming waarin ruimte is voor een passend afscheid met eigen inbreng.

Sinds 2021 is Paula Reus-Beemster de onderneming komen versterken, zodat er meer ruimte en flexibiliteit is. Twee uitvaartbegeleidsters met dezelfde visie. Daardoor is Uitvaartbegeleiding Mara van ‘ik’ naar ‘wij’ gegaan. Van ‘mij’ naar ‘ons’. De kracht van samen. We maken gebruik van elkaars expertise en vullen elkaar mooi aan. We stellen ons graag aan u voor.

Mara

‘Toen ik zestien was, verongelukte één van mijn beste vrienden. Het was fijn om mee te mogen denken over zijn afscheid. Ieder mens is immers uniek en verdient een uitvaart die hem of haar recht doet. Na deze week wist ik mijn ‘bestemming’ en een paar jaar later werd ik een van de jongste uitvaartleiders van Nederland. Ik werkte acht jaar voor een grote uitvaartonderneming waar ik veel verschillende families heb begeleid, met eigen wensen, religies en culturen. Een mooie en leerzame tijd, maar toch… er miste iets. En dat ‘iets’ vond ik toen ik voor een kleinschalige uitvaartbegeleider ging werken. Het voelde als thuiskomen.

Hier kon ik nabestaanden begeleiden op de manier die me bij de crematie van mijn vriend zo had gegrepen. Heel persoonlijk, met alle ruimte voor eigen inbreng. Samen een afscheid vormgeven waarin de overledene centraal staat en herkenbaar is. Maar ik wilde graag nog een stapje verdergaan. En daarom werd het na tien jaar tijd om mijn ervaringen en ideeën samen te voegen en mijn eigen onderneming te starten. Met Uitvaartbegeleiding Mara kan ik mijn organisatorische en menselijke kwaliteiten optimaal inzetten voor de overledene en vooral voor de mensen die achterblijven. Want u kunt maar één keer afscheid nemen.’

Mara Punt-de Vries

Paula

‘Ik leerde Mara kennen toen ik haar benaderde met mijn vragen en zorgen. Mijn man, de vader van mijn kinderen, was namelijk ernstig ziek en na lange tijd werd duidelijk dat het niet meer ging. Voor hem was het lastig om over het einde van zijn leven te praten, terwijl ik bij de gedachte aan het regelen van zijn afscheid een onrustig gevoel kreeg. Ik zag vooral op tegen de voorschriften en gewoontes. 

Van Mara kreeg ik op mijn berichtje met vragen en zorgen een hartelijke mail terug. Het was het begin van een bijzondere ervaring. Ik vond een gespreksbuddy en hoorde welke mogelijkheden er zijn rondom een afscheid. Voor mij was het fijn dat er al zoveel rust werd gecreëerd voor de laatste week. Er ontstond ruimte.

Als ik hier naderhand aan terugdacht, kreeg ik steeds meer het gevoel dat dit werk ook bij mij zou kunnen passen. In 2021 vroeg Mara mij om haar te helpen bij een uitvaart en toen wist ik het zeker: hier wil ik deel van uitmaken. Mensen aanmoedigen om na te denken over het allerlaatste stukje van het leven. Nu al! Een overledene respectvol verzorgen en met de nabestaanden een warme week voorbereiden. En vooral: samen van iets heel verdrietigs iets moois maken.’

Paula Reus-Beemster

Wij zijn er voor u

Zit u ook met vragen over een uitvaart of wilt u meer informatie? Neem dan gerust eens contact op of volg ons op Facebook of Instagram. Hebt u al kennisgemaakt met ons? Wij zouden het fijn vinden als u een recensie achterlaat op onze website.

Lieve Mara, vanaf het eerste contact voelde het goed, was bij jou aan het juiste adres om al een afspraak te maken voor het onvermijdelijke, je begreep gelijk wat ik bedoelde. Mijn meisje vond ook direct haar rust omdat ze wist dat alles goed geregeld zou worden. Met groot respect kwam je, samen met een collega waar ik helaas de naam niet meer van weet, haar ophalen. Je hebt heel veel zaken, waar ik niet aan dacht, uit mijn handen genomen. De uitvaart was perfect geregeld, voor de kleinkinderen had jij een heel leuk verhaaltje wat voor hen het verlies van Oma minder eng maakte. (ze blazen nog vaak belletjes). Je zorgde er ook voor dat er een paar “kraaien” (die niet opvielen) bij waren voor het geval wij de kist niet konden laten zakken. De rust die je uitstraalde maakte het voor mij minder moeilijk om de dag door te komen. Dankzij jou en Caroline heeft mijn meisje een waardig afscheid gekregen.
Dankbare groet,
Bram.

- Bram de la Rie

Wat een dag gisteren… Hoe verdrietig ook, en hoe gek het misschien ook klinkt, we hebben echt een geweldige dag gehad. Veel herinneringen opgehaald, mooie toespraken en alles perfect geregeld. Gisteren kwam het er niet echt meer van, maar ik wil je ontzettend bedanken voor al je goede zorgen. Je hebt alles perfect geregeld, zowel in de voorbereiding als op de dag zelf. Knap hoe je dat hebt gedaan.
Nogmaals dank!!

- Patrick Verboom

Beste Mara, wij willen je nogmaals bedanken voor de begeleiding van de crematie van onze vader. Vanaf het begin dat je bij onze moeder thuis kwam voelde het heel vertrouwd en goed. Onze vader is heel plotseling overleden. Je hebt ons in deze moeilijke tijd heel goed geholpen om er een mooi en warm afscheid van te maken. Bedankt namens de hele familie de Wit.
Een liefdevolle groet van ons allemaal.

- Familie De Wit