Columns

Twee uitvaartbegeleidsters, dezelfde visie

BLOG | 17 april 2024

Deze maand is het 7 jaar geleden dat ik mijn uitvaartonderneming startte. Op 16 oktober 2016 hield ik – met kloppend hart – open huis. Voor het eerst zelfstandig werken, onafhankelijk mijn eigen koers varen.

Ik wilde mensen heel graag laten zien wat er allemaal mogelijk is bij een uitvaart en hoe je – soms met kleine dingen – een persoonlijk afscheid kunt realiseren. Ik ben nog dagelijks dankbaar dat ik nabestaanden in een verdrietige periode mag ondersteunen, praktisch en met ideeën, en dat ik soms lastige problemen kan helpen oplossen.

Inmiddels werk ik trouwens niet meer in mijn eentje. De afgelopen twee jaar werd ik al regelmatig bijgestaan door Paula Reus, parttime uitvaartbegeleidster, net als ik afkomstig uit De Goorn. We hebben een goede klik samen en het is fijn om direct met iemand te kunnen sparren. Het beviel zó goed dat Paula inmiddels fulltime bij Uitvaartbegeleiding Mara werkt. Dat betekent niet dat ik mijn bedrijf wil laten groeien. Verre van dat. Wat we hiermee hebben bereikt, is vooral: meer ruimte en flexibiliteit. Zodat we nóg intensiever aandacht kunnen geven aan de families die een beroep op ons doen. Die extra speelruimte kan heel waardevol zijn.

Natuurlijk zijn Mara en Paula twee verschillende persoonlijkheden, maar als het over ons vak gaat, delen we dezelfde opvattingen. We vinden het belangrijk om mensen goed te informeren over wat rond een uitvaart kan en moet gebeuren. Ook de financiële kant komt daarbij aan bod. Hierover gaan we ook graag – en kosteloos – in gesprek als een overlijden nog (lang) niet in zicht is. Je kunt hierover altijd een afspraak maken met een van ons.

Lieve Mara, vanaf het eerste contact voelde het goed, was bij jou aan het juiste adres om al een afspraak te maken voor het onvermijdelijke, je begreep gelijk wat ik bedoelde. Mijn meisje vond ook direct haar rust omdat ze wist dat alles goed geregeld zou worden. Met groot respect kwam je, samen met een collega waar ik helaas de naam niet meer van weet, haar ophalen. Je hebt heel veel zaken, waar ik niet aan dacht, uit mijn handen genomen. De uitvaart was perfect geregeld, voor de kleinkinderen had jij een heel leuk verhaaltje wat voor hen het verlies van Oma minder eng maakte. (ze blazen nog vaak belletjes). Je zorgde er ook voor dat er een paar “kraaien” (die niet opvielen) bij waren voor het geval wij de kist niet konden laten zakken. De rust die je uitstraalde maakte het voor mij minder moeilijk om de dag door te komen. Dankzij jou en Caroline heeft mijn meisje een waardig afscheid gekregen.
Dankbare groet,
Bram.

- Bram de la Rie

Wat een dag gisteren… Hoe verdrietig ook, en hoe gek het misschien ook klinkt, we hebben echt een geweldige dag gehad. Veel herinneringen opgehaald, mooie toespraken en alles perfect geregeld. Gisteren kwam het er niet echt meer van, maar ik wil je ontzettend bedanken voor al je goede zorgen. Je hebt alles perfect geregeld, zowel in de voorbereiding als op de dag zelf. Knap hoe je dat hebt gedaan.
Nogmaals dank!!

- Patrick Verboom

Beste Mara, wij willen je nogmaals bedanken voor de begeleiding van de crematie van onze vader. Vanaf het begin dat je bij onze moeder thuis kwam voelde het heel vertrouwd en goed. Onze vader is heel plotseling overleden. Je hebt ons in deze moeilijke tijd heel goed geholpen om er een mooi en warm afscheid van te maken. Bedankt namens de hele familie de Wit.
Een liefdevolle groet van ons allemaal.

- Familie De Wit